Pentagon: – IS-ledere drept i Irak

Bildet viser irakiske soldater som forbereder seg til kamp mot IS sør for Mosul.

Foto: Reuters / NTB scanpix
Bildet viser irakiske soldater som forbereder seg til kamp mot IS sør for Mosul. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): IS' visekrigsminister og en annen militær leder i gruppen er drept i luftangrep i nærheten av Mosul i Irak, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftangrepene ble utført av den USA-ledede militærkoalisjonen over Mosul forrige lørdag. De var rettet mot de to aktuelle IS-lederne, opplyser Pentagon-talsmann Peter Cook.

– Presisjonsangrepet drepte Basim Muhammad Ahmad Sultan al-Bajari, ISILs visekrigsminister, og Hatim Talib al-Hamduni, en av ISILs militærledere i Mosul, skriver Cook.

Han beskriver al-Bajari som et tidligere al-Qaida-medlem som sluttet seg til IS og førte tilsyn med offensiven som ført til at ekstremistgruppen tok kontroll over Mosul i 2014.

Samme mann skal også ha ledet IS-bataljonen Jaysh al-Dabiq, som er kjent for å bruke hjemmelagde bilbomber, selvmordsbombere og sennepsgass i sine angrep, ifølge Cook.

Al-Hamduni er militærleder i Mosul og sjef for militærpolitiet i regionen, uttaler Pentagon. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus