Teslas autopilot granskes etter dødsulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har åpnet føderal etterforskning etter at en Tesla-fører døde i en ulykke mens vedkommende brukte elbilens autopilot-funksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla opplyser at den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen NHTSA har startet en innledende gransking av autopilotens ytelse etter at bilprodusenten varslet om ulykken. Tesla kaller hendelsen «et tragisk tap» og sier det er den første dødsulykken som har skjedd mens bilens autopilot har vært på.

– Dette er det første kjente dødsfallet på 210 millioner kilometer der autopiloten var aktivert. For alle kjøretøyer i USA skjer det en dødsulykke for hver 150 millioner kilometer, og på verdensbasis forekommer dette cirka hver 100 millioner kilometer, hevder elbilselskapet og legger til:

– Det er viktig å understreke at NHTSA kun utfører en innledende gransking for å kartlegge om systemet fungerte som forventet.

Autopilot-systemet ble lansert i fjor og gjør at bilene kan skifte fil, endre hastigheten og bremse automatisk. I den aktuelle ulykken befant bilen seg på en motorvei med delte kjørebaner da en semitrailer krysset veien og sto på tvers foran Teslaen.

– Verken autopiloten eller føreren oppdaget semitrailerens hvite side i kraftig motlys, og derfor ble ikke bremsen aktivert, forklarer Tesla i en pressemelding.

Situasjonen førte til at bilen kjørte under traileren og ble truffet i frontruten.