Meny

Breen vil smi mens jernet er varmt

Vegard Breen fra Fortuneo-Vital Concept sykler opp til scenen under lagpresentasjonen to dager før første etappe av Tour de France 2016. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saint-Mere-Eglise (NTB-Stian Grythaugen): Vegard Breen (26) har ingen planer om å innta en statistrolle i Tour de France-debuten. Til det skal formen være for god.

26-åringen fra Nannestad er klar for sitt aller første møte med verdens største sykkelritt og går uredd til oppgaven. Breen vet at han må finne seg i å være hjelperytter for lagkaptein Eduardo Sepúlveda og lagets spurter Daniel McLay på mange etapper, men forventer også egne sjanser.

– Den første uka handler nok mye om å passe på Sepúlveda i starten av etappene og hjelpe Dan mot slutten. Så får vi se litt hva jeg vil selv, og om det kommer noen etapper der jeg legger inn søknad om å få gå i brudd. Uansett kommer det til å komme muligheter til det seinere også, sier han til NTB.

– Du går offensivt til verks i debuten?

– Jeg er i bra form, og da er det like greit å smi mens jernet er varmt. Så får heller den siste uka bli et slit, smiler 26-åringen, som sykler for franske Fortuneo-Vital Concept.

For bare åtte måneder siden var det ikke mye som tydet på at Breen skulle få Tour de France-debuten i disse dager. Etter to år i Lotto-Soudal sto 26-åringen uten kontrakt. En hjelpende hånd fra Thor Hushovd ble redningen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus