Meny

Rusarbeidere ønsker ikke avkriminalisering

Mina Gerhardsen i Actis ber om at de som jobber med behandling av rusavhengige, blir hørt. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Et flertall av de ansatte ved rusinstitusjoner er mot avkriminalisering av cannabis og andre narkotiske stoffer, viser en undersøkelse gjort av Actis.

Rusfeltets samarbeidsorganisasjon har spurt ansatte hos Blå Kors, Frelsesarmeen og behandlingskollektivene, og motstanden mot legalisering og avkriminalisering er stor, skriver Vårt Land.

68 prosent sier nei til avkriminalisering av cannabis, mens 88 prosent sier nei til legalisering. 86 prosent er mot avkriminalisering av alle typer narkotika. Det er spennende resultater som bør gjøre inntrykk og påvirke den politiske debatten, mener generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis.

– Vi ser jevnlig at enkelte tar til orde for å legalisere cannabis. Tilbakemeldingene fra dem som står i første linje for å hjelpe folk som sliter med rus, er at de ikke ønsker dette.

Miljøpartiet De Grønne tar i sitt program til orde for å «utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis og starte et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis og marihuana». Funnene fra Actis gjør inntrykk på partileder Rasmus Hansson.

– Ja, det gjør de. Vi har flere som jobber i rusomsorgen i våre rekker, og de kommer til å bidra til det nye programmet som skal vedtas i 2017. Vi vil utvikle programmet i samråd med organisasjoner som Actis, sier Hansson. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus