Tempelarbeider hakket i hjel i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): En frivillig arbeider ved et hinduistisk tempel i Bangladesh ble fredag hakket til døde. Drapet er det siste i en rekke angrep rettet mot religiøse minoriteter i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyste først at Shyamananda Das var prest i tempelet i Jhenaidah-distriktet vest i landet, men den lokale etterforskningssjefen Hasan Hafizur Rahman forteller at den 50 år gamle mannen var en frivillig som reiser rundt for å hjelpe til i ulike templer.

Das skal ha kommet til tempelet Jhenaidah-distriktet så sent som torsdag. Han gikk på en vei nær tempelet og samlet inn blomster til en bønnesamling da han ble angrepet av tre menn med hjelm som kjørende på en motorsykkel.

– De hakket løs mot nakken hans tre ganger, og det var også et stikkmerke i hodet hans. Han døde etter å ha blitt fraktet til sykehus, sier visepolitimesteren i distriktet, Gopinath Kanjilal, til nyhetsbyrået AFP.

Ingen har så langt påtatt seg ansvar for drapet, men politiet mener det hadde de samme kjennetegnene som lignende angrep utført av islamistiske ekstremister mot religiøse minoriteter, liberale og sekulære aktivister. De siste par årene er flere titalls personer i Bangladesh drept i slike angrep. I forrige måned pågrep politiet i landet over 8.000 personer på få dager i en aksjon for å få en slutt på angrep utført av ytterliggående islamister.

Om lag 90 prosent av befolkningen i Bangladesh er muslimer, mens 8 prosent er hinduer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus