Meny

Over 1.000 musikere klager YouTube inn for EU

Artistene i Coldplay er blant de mange musikerne som har sett seg lei på at YouTube deler musikken deres gratis. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-DPA): ABBA, Coldplay og Sting er blant over 1.000 artister som har sendt EU-kommisjonen en klage på YouTube og andre nettjenester som gjør musikk tilgjengelig gratis.

I klagebrevet som ble sendt torsdag, ber musikerne om at EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker «handler nå» og skaper en rettferdig konkurransearena for artister og rettighetshavere.

Musikerne tjener penger gjennom reklamefinansierte streamingtjenester som Spotify, men de mener at «YouTube-modellen», der brukerne fritt kan laste opp og spille av musikk, setter industriens framtid i fare.

– Dette undergraver rettighetene og inntektene til de som skaper, eier og investerer i musikk og skaper skjevheter i markedet, skriver de over 1.000 artistene.

Brevet er den ferskeste klagen i musikkindustriens pågående kamp mot YouTube. Tidligere har artister som Taylor Swift og U2 sendt lignende brev til Kongressen i USA.

EU-kommisjonen bekrefter overfor nyhetsbyrået DPA å ha mottatt brevet fra artistene. Kommisjonen uttaler at den allerede ser på mulighetene for mer rettferdig deling av rettighetsbeskyttet materiale på internett, og at nye forslag kan ventes i løpet av de neste månedene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus