HRS: – Mer realistiske tall om innvandringsbakgrunn

Seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå forklarer befolkningsveksten i Norge 21. juni. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå forklarer befolkningsveksten i Norge 21. juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Human Rights Service applauderer de nye prognosene for innvandring og befolkningsvekst fra Statistisk sentralbyrå. Stiftelsen har tidligere beskyldt SSB for å pynte på tallene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at andelen innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre vil utgjøre mellom 29 og 40 prosent av den norske befolkningen i 2060. For 2100 er prognosen 36 prosent, med en maksandel på 49 prosent, skriver Aftenposten.

– Befolkningsframskrivingen som ble presentert denne uken, var mer realistisk. SSB har særlig blitt flinkere til å legge fram premissene for prognosene, sier daglig leder Rita Karlsen i stiftelsen Human Right Service.

I 2008 anklagde stiftelsen SSB for å sminke tallene. Human Rights Service produserte en egen rapport basert på SSBs utregninger, med langt høyere prognoser for befolkningsandel med innvandrerbakgrunn i fremtiden.

SSB spår nå at nettoinnvandringen vil dale etter en liten topp de neste årene, for så å flate ut mot 2100. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus