Dow Jones: Norwegian nektet ny flytillatelse i USA

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske transportdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i flyselskapet Norwegian sier imidlertid at dagens beslutning betyr at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK (NUK).

– Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. Departementet har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse, sier Skånvik.

Flyprodusenten Boeing har støttet det norske selskapets søknad om å få flylisens for sitt irske datterselskap for ruter mellom Europa og USA.

Noe av grunnen til at saken har dratt ut er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren, som mener at Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

Dersom Norwegian ikke får irsk lisens, kan det ifølge Boeing-talsmann Paul Bergman undergrave jobbveksten i luftbransjen i Washington.

Enn så lenge har selskapet fløyet til og fra USA på sin norske lisens.