Reagans private eiendeler selges

Til inntekt for biblioteket med Ronald Reagans navn, legges blant annet ut en klokke som han fikk i gave av Frank Sinatra, lærelefanter og en pute.
Til inntekt for biblioteket med Ronald Reagans navn, legges blant annet ut en klokke som han fikk i gave av Frank Sinatra, lærelefanter og en pute. Foto: Christie's/ AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet Reagans private eiendeler auksjoneres bort over sommeren. Man regner med å få inn nesten 20 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en stiftelse som får pengene fra auksjonen. Denne driver blant annet biblioteket som har fått navn etter USAs 40. president.

Det er auksjonshuset Christie's som har fått i oppgave å stå for salget. Selv om de allerede nå viser frem enkelte gjenstander, vil det først være mulig å se hele listen på nesten 800 gjenstander i juli.

Les også: President Reagan godkjente hemmelig Treholt-aksjon

– Det er gjenstander som ekteparet har hatt siden de bodde i Hollywood til etter presidentårene, sier Gemma Sudlow fra Christie's til nyhetsbyrået AP.

Reagans Bulgari-ring med blant annet diamant og safir regner man med vil innbringe 5-8.000 dollar. Foto: Christie's / AP
Reagans Bulgari-ring med blant annet diamant og safir regner man med vil innbringe 5-8.000 dollar. Foto: Christie's / AP

De 800 gjenstandene er verdsatt fra 1000 til 50.000 dollar, og man regner med at salget skal innbringe 2 millioner dollar (om lag 17 millioner norske kroner).

Les også: Reagans attentatmann slipper ny drapstiltale

Reagan var president fra 1981 til 1989, og forsøkte blant annet å skape økonomisk vekst ved å redusere skattenivået.

Som president var han også med på omfattende rustningsavtaler med det daværende Sovjetunionen, og fikk også oppleve at Berlinmuren ble revet.

Han døde 93 år gammel i 2004. Tidligere i år gikk også kona Nancy bort.