Far dømt for mishandling av baby

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i to år og to måneder for mishandling av sin én måned gamle datter. Retten mener volden bar preg av sadisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mishandlingen har skjedd mens faren (26) stelte barnet sitt, skriver Bergens Tidende.

Retten mener mannens formål «synes å ha vært å påføre datteren smerter og lidelse og mulige skader». Retten anser det som bevist at mannen vasket henne med så kaldt vann at hun fikk nedsatt kroppstemperatur og måtte innlegges på sykehus. Dessuten har mannen ifølge dommen bøyd datterens finger bakover, så det ble brudd. Han har dessuten erkjent å ha holdt for datterens munn og nese slik at hun fikk problemer med å puste ved flere anledninger».

«Mishandlingen skjedde under enhver omstendighet totalt uprovosert, og hadde utelukkende karakter av mishandling/sadisme», skriver retten.

Da saken ble behandlet i tingretten i fjor, ble mannen dømt til fengsel i halvannet år. Lagmannsretten skjerpet altså denne straffen.

Den lille jenta har ikke fått varige skader som følge av voldsbruken, opplyser politiadvokat Inger Lise Høyland, som var aktor i saken.

Mannen er også dømt for å ha truet en journalist i Bergens Tidende, for å ha brutt besøksforbud, for å ha søkt etter overgrepsbilder på internett, for promillekjøring og bruk av narkotiske stoffer.

Personvernpolicy