SV vil åpne norske abortklinikker i utlandet

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): SVs programkomité samler seg bak et forslag om å opprette abortklinikker utenlands for å bidra til kvinners frihet flere steder i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På verdensbasis er det 47.000 kvinner årlig som mister livet etter utrygge aborter, sier Sunniva Holmås Eidsvoll i SVs programkomité til Vårt Land.

I utkastet til stortingsprogrammet, som skal vedtas på landsmøtet i mars neste år, vektlegger SV «kvinnerettet bistand». Hvordan klinikkene skal fungere i praksis er imidlertid ikke bestemt.

– Det er vanskelig å si hvordan etableringen skal være i hvert enkelt land. Jeg tror ikke det bare handler om egne abortklinikker, virksomheten kan også inngå i annet helsearbeid utenlands, sier Holmås Eidsvoll og legger til at forslaget må jobbes videre med.

KrF og Høyre er overrasket over forslaget, som fører med seg en rekke problemstillinger rundt abortlovgivning i de aktuelle landene.

– Å arbeide for abortklinikker utenlands er noe helt galt. Her er det snakk om ladet verdispørsmål, sier KrFs parlamentariske nestleder, Hans Olav Syversen, til avisen. (©NTB)