Juncker: Det gikk som det måtte

EU-kommisjonens president Jean-Claude Junker og Storbritannias statsminister David Cameron gikk sammen inn til EU-toppmøtet i Brussel tirsdag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix
EU-kommisjonens president Jean-Claude Junker og Storbritannias statsminister David Cameron gikk sammen inn til EU-toppmøtet i Brussel tirsdag. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brussel (NTB): Hele tida får Brussel skylden for alt, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker. Han mener det gikk som det måtte i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-toppen hadde problemer med å skjule bitterheten etter middagen i Brussel tirsdag kveld der stats- og regjeringssjefene var samlet for å høre Cameron forklare seg om britenes sorti fra unionen.

– Da jeg selv var en ung statsminister, ble jeg slått av at det var Storbritannia og Østerrike som var de største forkjemperne for EU, inkludert fri flyt av arbeidskraft, fortalte Juncker. Ifølge ham går det som det må, når man «fra morgen til kveld» skylder på byråkratene i Brussel.

– Mitt inntrykk er at hvis du hele tiden forteller folk at noe er galt med EU, at EU er for byråkratisk og teknokratisk, bør du ikke bli overrasket over at folk tror deg, sa han.

Nettopp dette var også budskapet til Cameron under middagen, fortalte Juncker videre, som samtidig gikk langt i å antyde at de to kan ha hatt et noe anstrengt forhold til hverandre.

– Jeg liker ham som person, selv om han har oppført seg på en bestemt måte mot meg. Likevel vil vennskapet bestå. Det er det eneste som vil bestå – vennskapet mellom europeere, sa Juncker. (©NTB)