20 personer i slagsmål på asylmottak i Stavanger

20 personer barket sammen i slagsmål på Forus akuttmottak i Stavanger, som har plass til inntil 1.000 asylsøkere. Bygningen ble tidligere benyttet som kontorer for Telenor og oljeselskapet BP. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
20 personer barket sammen i slagsmål på Forus akuttmottak i Stavanger, som har plass til inntil 1.000 asylsøkere. Bygningen ble tidligere benyttet som kontorer for Telenor og oljeselskapet BP. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Stavanger rykket natt til tirsdag ut med tre patruljer etter et masseslagsmål på Forus Akuttinnkvartering. En mann er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bakgrunnen skal ha vært forstyrrelse av natteroen, sier operasjonsleder i politiet, Tor Helge Stavik til Stavanger Aftenblad.

Vekterne klarte ikke å håndtere slagsmålet der inntil 20 personer skal ha deltatt, og tilkalte derfor politiet. Da de kom fram var det amper stemning, men slåssingen var avtatt.

– Han som var mest aktiv i slåsskampen, ble pågrepet. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og utlendingsseksjonen vil se om han er en mulig kandidat for utreise. Vi skal ikke ha bråk der, sier Stavik.

Les også: UDI har betalt 2,5 milliarder til store asylselskap

Politiet meldte om hendelsen klokken 1.44.

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson i Abri Vekst AS som driver mottaket på Forus, skriver i en epost til NRK at mannen som var mest aktiv i slagsmålet fikk avslag på sin asylsøknad mandag.

Han opplyser at det bare var fem som deltok i slagsmålet.

I januar ble ti personer pågrepet etter masseslagsmål på det samme mottaket. Etter dette ble flere asylsøkere ble flyttet til andre mottak i landet.

Les også: Dialog skal hindre vold blant asylsøkere