– Jordan videresolgte amerikanske våpen

Washington (NTB-AFP): Jordanske etterretningsagenter har stjålet og videresolgt våpen som syriske opprørere fikk fra kolleger i amerikanske CIA og fra Saudi-Arabia, på det svarte markedet, ifølge Al Jazeera og New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utstyret er verdt flere millioner av dollar og ble sendt til Jordan som del av CIAs hemmelige treningsprogram, ifølge mediene.

Våpnene skulle deretter sendes videre til det amerikanerne kaller moderate opprørere i Syria, som skulle bruke dem mot president Bashar al-Assads allierte. Ikke navngitte kilder blant tjenestemenn i USA og Jordan hevder noen av disse våpnene ble brukt under et angrep mot en politiskole i Amman i november i fjor. Der ble to amerikanske instruktører, to jordanere og en sørafrikaner skutt og drept.

FBI har etterforsket saken i flere måneder, ifølge Al Jazeera og New York Times. Etterforskerne er imidlertid usikre på hvor mesteparten av våpnene er blitt av, men mange av dem har trolig havnet i hendene på stammefolk på landsbygda i Jordan, hos kriminelle eller blitt sendt videre til andre land, mener de.

Verken FBI eller CIA har ønsket å kommentere saken. (©NTB)

Personvernpolicy