Chile vant Copa America på straffer

Det sto 0-0 etter full tid, men Chile trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen og sikret seier i finalen i Copa America. På bildet kjemper Chiles Charles Aránguiz (20) mot Argentinas Nicolás Otamendi (lengst til venstre) om kontroll over ballen. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix
Det sto 0-0 etter full tid, men Chile trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen og sikret seier i finalen i Copa America. På bildet kjemper Chiles Charles Aránguiz (20) mot Argentinas Nicolás Otamendi (lengst til venstre) om kontroll over ballen. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

East Rutherford, New Jersey (NTB): Chile sikret seieren i Copa America med 4-2 mot Argentina etter straffesparkkonkurranse søndag kveld. Det sto 0-0 etter at finalen hadde gått til ekstraomganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen ble dermed en reprise av fjorårets finale. Også da møttes Chile og Argentina, og kampen var målløs etter ekstraomganger. Den gangen endte straffesparkkonkurransen 4-1 i Chiles favør.

Etter full tid var stillingen 0-0, og de drøyt 82.000 tilskuerne som var møtt opp for å se finalen, fikk en ekstra halvtime fotball for billettpengene. Men heller ikke i ekstraomgangene klarte noen av lagene å score, og mesterskapet måtte avgjøres på straffer.

Før den tid hadde den brasilianske dommeren Héber Lopes vært raus med kortene og delt ut åtte gule kort i løpet av den normale spilletiden. To av de gule kortene gikk til Chiles Marcelo Díaz, som dermed måtte forlate banen. Det måtte også Marcos Rojo på Argentina, som pådro seg et direkte rødt kort. Utvisningene førte til at andre omgang ble spilt med bare ti mann på hvert lag.

Resultatet betyr at Argentinas stjernespiller Lionel Messi fortsatt står uten mesterskapsseier med flagget på brystet. Og det er neppe noen trøst for Messi at han var en av dem som bommet i straffesparkkonkurransen. (©NTB)