Belgia seilet videre i fotball-EM

Her stanger Toby Alderweireld inn 1-0-målet mot Ungarn. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Toulouse (NTB): Belgia var strålende før pause, og da det løsnet mot tampen igjen ble det hele 4-0 mot Ungarn i søndagens åttedelsfinale i fotball-EM.

Toby Alderweireld, innbytter Michy Batshuayi, en glitrende Eden Hazard og nok en innbytter Yannick Ferreira scoret målene. 4-0 er hittil EMs største seier. I kvartfinalen venter Wales i Lille kommende fredag.

– Hvis Eden har det godt rundt seg, er han verdens beste spiller, skrøt Belgias keeper Thibaut Courtois om sin landsmann.

Belgia viste før pause hvorfor de er ranket som nummer to i verden. De tidvis rundspilte Ungarn, og de kunne ha ledet med betydelig mer enn det ene målet de fikk da.

1-0-målet kom allerede før det var spilt ti minutter. 9.40 minutter var unnagjort da Tottenhams Toby Alderweireld scoret. Midtstopperen på 27 år stanget umarkert ballen i mål etter et innoverskrudd frispark av Manchester Citys Kevin De Bruyne. Ballen gikk så vidt over hodet til Evertons Romelu Lukaku, men det gjorde ingenting så lenge Alderweireld sto klar bak ham.

Eden Hazard viste klasse før pause, og det gjorde også nevnte De Bruyne. Han fikk en stor mulighet fem etter 1-0-scoringen, men en fin redning av Ungarns Gábor Király avverget ny scoring. Da det var spilt 35 minutter sendte De Bruyne i vei et frispark som gikk i tverrliggeren via Kiraly. To minutter senere var De Bruyne på farten igjen, men også denne gangen ble avslutningen lett plukket ned av Kiraly. 40 år gamle Kiraly, den eldste som noen gang har spilt i et EM, spilte som vanlig en god kamp i sin velkjente joggebukse. (©NTB)