Bergen vil fjerne 11.500 graver

Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På gravplassene i Bergen står det 11.500 graver som myndighetene ikke vet hvem eier. Gravene fjernes innen fem år om eierne ikke tar kontakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Gravplassmyndigheten i Bergen ønsker kontakt», står det på lappene ved gravstøttene. Når lappen har hengt på graven i ett år uten at eieren melder seg, fjernes gravminnet og blomsterbedet, skriver Bergens Tidende.

– Hvis noen eier en grav, men ikke besøker den på et år, tenker jeg de ikke har så sterk tilknytning til den som ligger begravet, sier leder for gravplassmyndigheten, Anne Bjordal Jønsson. Myndigheten har forsøkt å finne eierne av 30.000 graver siden 2005. Nå gjenstår 11.500, og disse skal etter planen fjernes innen 2021 om eierne ikke tar kontakt.

Tidligere ble gravsteinene dekket med svarte sekker, en praksis som ble stoppet fordi den vekket sterke reaksjoner.

Les også: Én av to overtar brukt grav

Personvernpolicy