Mammutfossiler graves ut i Mexico

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tultepec (NTB-AFP): Mexicanske eksperter driver et nitid arbeid for å grave fram fossiler av en mammut som trolig ble skåret i biter av mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restene av den ullhårete mammuten, som antas å være rundt 14.000 år gammel, ble oppdaget ved en tilfeldighet da det skulle graves avløpsrør i landsbyen Tultepec i nærheten av Mexico by i desember. Siden april har arkeologer jobbet på stedet, og nå håper de å bli ferdige med arbeidet i løpet av et par dager.

Arkeolog Luis Córdoba sier det er funnet rester av over 50 mammuter i området rundt den mexicanske hovedstaden. I førhistorisk tid var det en grunn saltvannssjø i området, der tunge og store dyr ofte ble sittende fast. Innsjøen skapte også gode forhold for å bevare levningene av dyrene.

Selv om det er funnet mammutfossiler i Tultepec tidligere, er dette første gang de kan studeres, fordi folk vanligvis ikke melder fra om funnene i tide, forklarer Córdoba.

Da den fortsatt var i live, var mammuten 3,5 meter høy, 5 meter lang og veide rundt 5 tonn. Den var mellom 20 og 25 år gammel. Omtrent tre firedeler av Tultepec-mammuten er bevart, og støttennene sitter fortsatt fast i hodeskallen. Córdoba sier fossilene «ikke holder seg til anatomisk orden», noe som antyder at mennesker har skåret den opp for å ta skinnet eller kjøttet. (©NTB)