20 døde i oversvømmelser i USA

Oversvømmelsene etter uværet i West Virginia har kostet minst 20 mennesker livet. Foto: West Virginias samferdselsdepartement / Reuters / NTB scanpix
Oversvømmelsene etter uværet i West Virginia har kostet minst 20 mennesker livet. Foto: West Virginias samferdselsdepartement / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): 20 personer har mistet livet i flom i den amerikanske delstaten West Virginia. Flere er hjemløse, og folk har blitt hentet med helikopter etter å ha blitt fanget av flommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er utbredte og omfattende skader. Vi konsentrerer oss først og fremst om søke- og redningsarbeid. Jeg hadde planlagt å fly over de rammede områdene selv i dag, men det var ikke mulig, ettersom alle delstatens fly og helikoptre for tiden brukes til å hjelpe folk, sa guvernør Earl Ray Tomblin på en pressekonferanse etter at kraftig regnvær førte til oversvømmelser.

Senator Shelley Moore Capito sier til CNN at 20 mennesker er omkommet.

– Jeg må legge til at jeg har hørt at det fortsatt er personer som ikke er gjort rede for, sier hun.

En av de døde er en åtte år gammel gutt som ble skylt av gårde da han gikk ved bredden av en bekk sammen med moren og søsteren sin, opplyser en lokal TV-stasjon. Etter tre timers søk, ble gutten funnet omkommet.

Minst seks fylker er rammet og rundt 66.000 mennesker har mistet strømmen, forteller guvernøren. Nasjonalgarden er sendt inn, det er opprettet 17 mottakssentre for folk som trenger tak over hodet, og den føderale beredskapsetaten er ventet til området i løpet av helgen. (©NTB)

Personvernpolicy