O'Neill: – Det handler ikke om revansj

Martin O'Neill jubler sammen med matchvinner Robbie Brady etter kampen mot Italia. Søndag spiller Irland åttedelsfinale mot Frankrike. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix
Martin O'Neill jubler sammen med matchvinner Robbie Brady etter kampen mot Italia. Søndag spiller Irland åttedelsfinale mot Frankrike. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 Thierry Henrys viljehands nektet Irland plass i VM-sluttspillet i 2010. Søndag kan irene få sin revansj mot Frankrike, men landslagssjefen avviser det som motivasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror vi har besluttet å glemme det. Det kommer sikkert til å bli snakket om det fram mot kampen, men det kommer ikke til å være i hodene våre når vi spiller, sier Martin O'Neill.

Henry jukset da han kontrollerte ballen og serverte den til William Gallas, som satte inn det avgjørende målet i omspillet høsten 2009. Robbie Keane, John O'Shea, Glenn Whelan, Shay Given og Aiden McGeady spilte alle den kvelden, og alle er i EM-troppen nå.

– Det er fortsatt en kontroversiell hendelse, men jeg tror faktisk de er mer opptatt av det i Frankrike enn i Irland, mener O'Neill.

Sportsavisen L'Equipe har ikke glemt. Den trykket torsdag et bilde av Henrys hands under tittelen «Un vieux compte a regler» (en gammel regning å gjøre opp).

Nå kan det hevdes at det er lett for O'Neill å snakke om at alt er tilgitt. Han er nemlig fra Nord-Irland. For ham er det mer nærliggende å gjenoppleve en uforglemmelig følelse enn å hevne en urett.

Personvernpolicy