Måling: Britisk flertall for fortsatt EU-medlemskap

Meningsmålinger tatt opp på valgdagen viser at det går mot seier for dem som ønsker fortsatt britisk EU-medlemsskap. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB scanpix
Meningsmålinger tatt opp på valgdagen viser at det går mot seier for dem som ønsker fortsatt britisk EU-medlemsskap. Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flertall for fortsatt britisk EU-medlemskap i en meningsmåling gjort av YouGov på valgdagen. 52 prosent ønsker at landet skal bli i EU, mens 48 prosent vil ha Storbritannia ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valglokalene i Storbritannia stengte klokka 23 etter en dag der millioner av briter har stemt i den historiske folkeavstemningen.

YouGov har spurt 5.000 velgere om hva de har stemt, men undersøkelsen har ikke den standarden som kreves for å kunne bli kalt en valgdagsmåling.

En lignende undersøkelse under den skotske folkeavstemningen om uavhengighet fra Storbritannia i 2014 var langt på vei i overensstemmelse med det endelige resultatet. Men under fjorårets parlamentsvalg i Storbritannia viste metoden seg å være upålitelig.

UKIP-leder og ut-general Nigel Farage ble den første til å melde at det lå an til at Storbritannia blir i EU, bare minutter etter at valglokalene stengte.

Det har vært knyttet stor spenning til resultatet av folkeavstemningen. Meningsmålingene har den siste tiden tydet på et tett løp, men med et lite forsprang til dem som ønsker å bli i Unionen.