Aktor varsler påstand om forvaring for Monika-tiltalt

Tiltalte Donatas Lukosevicius kan vente en påstand om forvaring når påtalemyndigheten onsdag vil holde sin prosedyre i straffesaken mot ham i Monika-saken i Nordhordland tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Tiltalte Donatas Lukosevicius kan vente en påstand om forvaring når påtalemyndigheten onsdag vil holde sin prosedyre i straffesaken mot ham i Monika-saken i Nordhordland tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB-Peter Tálos): Statsadvokat Benedicte Hordnes har varslet at det kan bli lagt ned krav om forvaring for 34-åringen som er tiltalt for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag starter statsadvokaten sin sluttprosedyre i den omfattende rettssaken i Nordhordland tingrett. 34 år gamle Donatas Lukosevicius nekter straffskyld for å ha drept den åtte år gamle jenta i Sund på Sotra i november 2011. Påtalemyndigheten er derimot av motsatt oppfatning.

Til tross for flere hull i beviskjeden, mener aktor at det må være Kristina Sviglinskajas tidligere samboer som tok livet av jenta om morgenen etter at moren hadde reist på jobb. En måned tidligere var den tidligere voldsstraffede landsmannen blitt bedt om å flytte fra leiligheten der moren og datteren bodde. Årsaken var at Kristina mistenkte samboeren for å stå bak trusler om utpressing som hadde kommet de siste månedene.

Påtalemyndigheten mener 34-åringen hadde motiv og anledning som ingen andre mulige gjerningsmenn hadde. Fraværet av tekniske spor svekker ikke indisiekjeden mot Lukosevicius, mener statsadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte er tidligere straffet mange ganger i Litauen, blant annet for vold. Blant annet av den grunn varsles det påstand om forvaring for Lukosevicius.

Aktoratet fikk støtte for sitt syn da Kripos-etterforsker Tor Kallmyr vitnet i retten tirsdag. Kripos kom først inn i saken da etterforskningen ble gjenåpnet i 2014. Hordaland politidistrikt henla først etterforskningen av dødsfallet i 2012 etter å ha konkludert med at Monikas død skyldtes selvmord. (©NTB)