Kroatia tok gruppeseieren på dramatisk vis

Ivan Perisic ble helten da Kroatia slo Spania 2-1. Foto: Michael Dalder (Reuters / NTB scanpix)

Spania-kaptein Sergio Ramos fikk muligheten til å sikre gruppeseieren med stil fra straffemerket, men klarte ikke holde hodet kaldt. I stedet var det Ivan Perisic som trådte ut av Luka Modrics skygge og sikret 2-1 og gruppeseier for Kroatia.

Det kan bli kostbart for tittelforsvarer Spania, som møter Italia i åttedelsfinalen.

Kroatias største stjerne Luka Modric måtte stå over kampen mot Spania, men hans lagkamerater sto frem da de trengte det som mest for å sikre seieren i gruppe D.

Det startet dårlig for Kroatia. Tomålshelten fra Tyrkia-kampen, Alvaro Morata, fornektet seg ikke og sendte Spania i ledelsen ved å ekspedere et innlegg fra Cesc Fàbregas mål i det syvende minutt.

Ivan Perisic viste imidlertid at det var fare på ferde da han vendte bort Juanfran både en og to ganger før han fant spissvikar Nikola Kalinic på første stolpe. 28-åringen, som vikarierte for en skadd Mario Mandzukic, utlignet på frekt vis med utsiden av i foten i første omgangs siste minutt.

Selv om begge lag allerede var sikret avansement, var det ingen tvil om at mye sto på spill i Bordeaux. Begge ønsket å unngå Italia i åttedelsfinalen. Gruppevinneren møter en av de fire treerne som går videre.

Bommet

Og Spania kunne gjøre det enkelt for seg selv ved å score fra straffemerket etter 70 minutter, men kaptein Sergio Ramos klarte ikke overliste Danijel Subasic i Kroatia-målet.

– Vi hadde våre sjanser til å score, og jeg bommet på straffespark. Jeg kunne gitt oss ledelsen, sa Ramos, ifølge TV 2.

Kroatene kjempet videre og fikk betalt ved Ivan Perisic, som i det 87. minutt sikret seieren og en enklere vei inn i cupspillet. 27-åringen fikk et gult kort for å vrenge av seg trøya i gledesrusen, men det betydde ingenting for Kroatia som vant 2-1 over Spania.

– Målet var å komme oss videre, vi hadde foretrukket å vinne gruppen for å unngå de sterkeste lagene, men vi må slå alle favorittene for å bli mestere, konkluderte Ramos.

Svekket

Kroatia måtte klare seg uten Luka Modric og Mario Mandzukic mot Spania, men sviktet i forsvar allerede etter syv minutter. David Silva åpnet opp forsvaret med en lekker pasning til Cesc Fàbregas, som fant Alvaro Morata inne foran boksen. Der var 23-åringen overlegen og satte enkelt inn 1-0.

Nolito fikk en stor mulighet til å sette inn Spanias annet mål kun minutter senere, men 29-åringen klarte ikke sette ballen mellom stengene til Danijel Subasic.

Spania skapte en enorm mulighet for Kroatia da David de Gea brukte for lang tid med ballen i beina. Ballen havnet hos Ivan Rakitic, som med en frekk lobb traff tverrligger, stolpe – og ut, til stor lettelse for Manchester United-keeperen.

Straffebom

Men like før pause var det slutt på over elleve timer uten scoringer imot for Spania. Ivan Perisic kjørte dribleshow på venstre, før en tydelig inspirert Nikola Kalinic flikket inn utligningen med utsiden av foten bak en slagen De Gea.

Etter 70 minutter svingte Andrés Iniesta inn et frispark. David Silva gikk ned på vei inn i feltet, og dommer Björn Kuipers pekte på straffemerket. Dessverre for Spania skjøt kaptein Sergio Ramos midt i mål, og Subasic reddet til stor glede for kroatene.

Og med kun minutter igjen falt avgjørelsen. Perisic satte fart på venstre, og i duell med Gerard Pique og De Gea banket han inn vinnermålet.