Hareide mener Frp svekker Solberg

KrF-leder Knut Arild Hareide er tilbake fra tre måneders pappapermisjon, og bruker anledningen til å kritisere Frps politiske spill i asylsaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KrF-leder Knut Arild Hareide er tilbake fra tre måneders pappapermisjon, og bruker anledningen til å kritisere Frps politiske spill i asylsaken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Knut Arild Hareide mener Frps oppførsel i asylsaken har svekket autoriteten statsminister Erna Solberg (H) har i regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som leder av et av denne regjeringens samarbeidspartier må jeg si at jeg blir urolig når jeg leser at statsråder i Erna Solbergs regjering har gått imot statsministeren på denne måten, sier KrF-lederen til VG.

Hareides kommentar kommer etter at Solberg og Sylvi Listhaug (Frp) havnet i en opphetet diskusjon over en lunsj i slutten av mai. Bråket oppsto da statsministeren konfronterte Frp med at de ville gå alenegang i Stortinget, istedenfor å forhandle om et bredt asylforlik.

– Alle statsrådene har et ansvar for å bidra til å bygge opp under hennes autoritet, sier Hareide. Han mener lunsjbråket tyder på at Frp driver et bevisst dobbeltspill.

Les også:

Solberg: – Ikke enkelt å samle de borgerlige

Solberg erkjenner feilinformasjon i Stortinget

Blåblå velgere sier ja til mer skatt for å få mer velferd