England klarte ikke å score i sjansebonanza

England og Jamie Vardy klarte ikke score mot Slovakia. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)

Roy Hodgson vraket kaptein Wayne Rooney og fem andre fra start mot Slovakia, men selv med friske sjanseskapende bein på banen klarte ikke England å vinne. Det ble 0-0.

Engelskmennene gjorde seks endringer fra oppgjøret mot Wales før kampen mot Slovakia på Stade Geoffroy-Guichard mandag kveld. Med Tottenham-firkløveret Eric Dier, Harry Kane, Danny Rose og Kyle Walker, samt Raheem Sterling og Wayne Rooney på benken, var det plass til, blant andre, Jamie Vardy og Jordan Henderson, som var med på å sette preg på første omgang.

Oppofrende slovakere, med nettstedende Peter Pekarík i spissen, stoppet Vardy fra å holde party de første 45 minuttene. Og etter at det kom rapporter fra Toulouse om Wales-scoringer fortsatte England å kjempe for å komme seg gjennom den slovakiske veggen.

Prinsen på tribunen

Men selv med prins William på tribunen, klarte ikke England annet enn å stange og stange mot veggen, og laget måtte dermed ta til takke med kun ett poeng.

– Vi prøvde og vi prøvde, men de stengte døren for oss. Det var en skuffende kveld for oss for å være ærlig. Vi dominerte kampen, sa Gary Cahill, ifølge TV 2.

– Vi hadde ikke det lille ekstra som skulle til for å åpne dem, som man trenger i slike kamper. Vi skulle ha vunnet denne kampen, la han til.

Med 3-0-seieren til Wales over Russland ender waliserne på topp i gruppe B med seks poeng. England blir nummer to med fem, mens Slovakia kjemper om å bli blant de beste treerne for å ta seg videre med fire poeng.

– Vi ville avslutte på topp, men det klarte vi ikke. Vi er videre til neste runde og ingen vil møte oss, sa Joe Hart, ifølge BBC.

Tre av de «nye spillerne», Jamie Vardy, Nathaniel Clyne og Daniel Sturridge, kombinerte fint før det var spilt ti minutter. Vardy satte i gang angrepet med et løp i bakrom, hvor han fikk pirket ballen ut til Clyne som slo inn. Sturridge fikk sjansen foran mål, men Ján Durica kastet seg ned og blokkerte.

Én mann mindre på slutten

Vardy fortsatte å løpe på alle muligheter han fikk, og det resulterte i en stor sjanse etter 18 minutter. Leicester-spissen distanserte Martin Skrtel, men avslutningen ble stoppet av keeper Matús Kozácik, som også ble kåret til banens beste.

– Jeg er glad for at vi ikke slapp inn og at vi klarte å få ett poeng. Det var vanskelig, fordi de hadde overtaket og klarte å skape sjanser, sa Kozacik etter kampen.

Det meste handlet om England i den første omgangen. Liverpool-trioen Jordan Henderson, Nathaniel Clyne og Adam Lallana viste gode relasjoner etter 33 minutter. Sistnevnte banket til, men en god Slovakia-keeper stoppet 28-åringen fra å score sitt første landslagsmål.

Kjøret mot et mål fortsatte i den andre omgangen, og England øynet for alvor en mulighet til endelig å score da Slovakia måtte spille med ti mann etter at Róbert Mak hinket av banen med fem minutter igjen, men Skrtel og hans menn holdt unna til poengdeling i Frankrike.