Corbyn: – Vi trenger en vennligere politikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonsleder Jeremy Corbyn tok til orde for en mer godhjertet politikk da britiske parlamentarikere mintes den drepte Labour-politikeren Jo Cox.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en uvanlig stemning i det britiske Underhuset da de folkevalgte tok en pause fra valgkampen for og mot brexit og samlet seg i Westminster. Politikerne satt om hverandre, ikke delt etter parti som vanlig. Borte var også ropingen og buingen som vanligvis preger møtene i Underhuset.

– Vi trenger en vennligere og mildere politikk. Vi har alle et ansvar for ikke å egge til hat og splittelse, sa Labour-leder Corbyn under markeringen.

Gledesspreder

Også De konservatives statsminister David Cameron manet til samhold «mot hatet som drepte henne».

– Jo Cox' ukuelige livsmot og energi spredte glede i livene til alle som kjente henne, og reddet livet til mange mennesker hun aldri selv traff, sa Cameron.

– Vi samler oss i dag, både for å hedre Jo og for å doble vår innsats for demokratiet. Dette var ikke bare et angrep mot et individ, men et angrep på vår frihet, sa Underhusets president John Bercow, som hadde innkalt til markeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-tilhenger

41 år gamle Cox ble knivstukket og skutt på åpen gate i forbindelse med et politisk møte i Birstall utenfor Leeds torsdag. Hun var blant annet kjent som en varm tilhenger av EU og kjempet for å bedre flyktningers rettigheter.

I sitt første rettsmøte svarte drapssiktede Thomas Mair (52) «død over forrædere, frihet til Storbritannia» da dommeren spurte hva han heter.

Britene skal torsdag stemme over om landet fortsatt skal være medlem av EU.