18 års forvaring for drapsforsøk på sorenskriver

Den tiltalte 39-åringen (med ryggen til) under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Den tiltalte 39-åringen (med ryggen til) under rettssaken i Sør-Østerdal tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 En 39 år gammel mann er i Sør-Østerdal tingrett dømt til 18 års forvaring med minstetid på ti år for å ha tent på huset til sorenskriveren på Hamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår klient er helt klar på at han er uriktig domfelt. Dommen vil bli anket, sier mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, til NTB.

Dommen, som omfatter en rekke forhold, er i tråd med aktors påstand. Til sammen ble mannen funnet skyldig i 34 overtredelser av 22 paragrafer i straffeloven. Blant annet er han dømt for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot journalister og narkotikakriminalitet.

Les også: Tiltalte tilsto mordbrannen – hevder han bare løy

Under rettssaken satte aktor Tormod Bakke ildspåsettelsen i sammenheng med en rettsavgjørelse som sorenskriveren hadde fattet i en barnefordelingssak. Han mener 39-åringen satte fyr på huset for å ta livet av sorenskriver Ola P. Svor og hans familie.

– Det er overhengende risiko for at personer som har hatt en eller annen rolle i denne saken, som tiltalte mener har sympatier eller antipatier i en eller annen retning, vil være i risikosonen for å bli utsatt for lignende handlinger, sa han i sin prosedyre.

I tillegg til forvaringen er 39-åringen dømt til å betale over 10 millioner kroner i erstatning og oppreisning. Mesteparten av dette går til et forsikringsselskap, men også en lang rekke personer får erstatning.

LES OGSÅ: Dusør på 100.000 for opplysninger om brann hos dommer