Mener holdningen til doping ikke har endret seg nok

IAAF-president Sebastian Coe (til venstre) og Rune Andersen på fredagens pressekonferanse i Wien. Foto: Leonhard Foeger, Reuters / NTB scanpix
IAAF-president Sebastian Coe (til venstre) og Rune Andersen på fredagens pressekonferanse i Wien. Foto: Leonhard Foeger, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wien (NTB): Fredag ble det klart at det russiske antidopingsystemet ikke kan friskmeldes og at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) mener russiske friidrettsutøvere bør nektes deltakelse i Rio-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et utrolig sterkt signal på å beskytte den rene utøveren. Det er bare tydelig språk og handling som gjelder. Idretten har ikke noe å gå på når det gjelder doping. Vi kan ikke la folk holde på å jukse, sa idrettspresident Tom Tvedt til NTB fredag.

– Konklusjonen var ikke overraskende, men det er leit. Som gammel friidrettsmann ble jeg ikke stolt da jeg fikk vite om hva som hadde foregått i det internasjonale forbundet. Man ble flau, skuffet og sint, men jeg tror dette er starten på noe – om ikke en opptur, så i alle fall starten på slutten på det negative. Men det er fortsatt en lang, lang vei å gå, var Bislett Games-general Steinar Hoens reaksjon.

Neste uke skal Den internasjonale olympiske komité (IOC) behandle saken, og da er det overraskende om innstillingen fra IAAF ikke blir fulgt opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 13. november i fjor har russerne vært ute i kulda, og det ble da stilt en rekke krav til dem fra IAAF. Landets sportsminister Vitalij Mutko mener disse er oppfylt, men nordmannen Rune Andersen og hans granskningsgruppe er ikke enig.

– Den grunnleggende holdningen til doping har ikke endret seg nok i Russland. Det russiske antidopingbyrået er 18-24 måneder unna å være tilbake på et akseptabelt nivå, sa Andersen på fredagens pressekonferanse i Wien. (©NTB)