Borten Moe mener brexit vil bety slutten for EØS-avtalen

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe tror en britisk EU-exit vil føre til at dagens EØS-avtale forsvinner.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe tror en britisk EU-exit vil føre til at dagens EØS-avtale forsvinner. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Sp-nestleder Ola Borten Moe mener Norge, Sveits, Island og Storbritannia vil danne en felles front mot EU dersom britene melder seg ut av unionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I så fall vil EØS-avtalen, slik vi kjenner den i dag, forsvinne, sier Borten Moe til Nationen.

– Det sier jeg fordi det ikke har vært noe alternativ til EØS tidligere. Nå vil det bli det. Storbritannia og EU vil helt åpenbart være nødt til å finne en løsning og finne den kjapt. Det vil alle være helt avhengige av. Det kommer til å endre det norske ordskiftet, sier Borten Moe om en mulig britisk EU-utmelding.

Britene holder folkeavstemning om hvorvidt nasjonen skal melde seg ut av EU. Nylig har tilhengerne av en såkalt brexit hatt vind i seilene, og alt ligger an til en valgthriller.

– Det ser ut til at det blir mer spennende enn antatt i Storbritannia. Dersom det ender med brexit, uansett om man mener det er bra eller ikke at britene melder seg ut, så vil vi få en ny debatt om den norske tilknytningen til EU her hjemme, mener Borten Moe. (©NTB)

Personvernpolicy