FN slår alarm om fundamentale klimaendringer

En kvinne dekker til ansiktet for å beskytte seg mot heten mens hun går sammen med familien sin på en strand i Karachi i Pakistan i slutten av mai.
En kvinne dekker til ansiktet for å beskytte seg mot heten mens hun går sammen med familien sin på en strand i Karachi i Pakistan i slutten av mai. Foto: Akhtar Soomro / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fundamentale endringer er i gang i klimaet verden over, og den globale oppvarmingen fortsetter, advarer FNs værorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advarselen fra Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) kommer etter at NASAs målinger viste at mai var den varmeste måneden noensinne. Årstiden på den nordlige halvkule har vært den varmeste våren som noen gang er målt.

Den nye statistikken viser at det på verdensbasis har vært hele 370 måneder på rad med varme, eller varmere enn gjennomsnittlig, temperaturer, opplyser WMOs globale klimadirektør David Carlson tirsdag.

Les også: Framtidas grå vintre vil koste Norge dyrt

El Niño har bare delvis skylda for den siste temperaturøkningen, ifølge organisasjonen. De høye temperaturene har vært spesielt merkbare i Arktis, hvor det i år har vært rekordlite sjøis.

Hovedårsaken til temperaturøkningen på kloden antas å være en kombinasjon av menneskeskapt global oppvarming og det naturlige værfenomenet El Niño.

Les også:

Den norske klima-kua kan gå på en smell i jordbruksoppgjøret

Norge forlenger regnskogsatsingen til 2030