P3-Silje gråt på direkten da hun snakket om Orlando-massakren

En tydelig beveget Silje Nordnes tok til tårene da hun snakket om følelsene sine rundt Orlando-massakren på P3-Morgen mandag. Foto: Skjermbilde fra NRK.
En tydelig beveget Silje Nordnes tok til tårene da hun snakket om følelsene sine rundt Orlando-massakren på P3-Morgen mandag. Foto: Skjermbilde fra NRK.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg sitter med en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som jeg er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

50 mennesker mistet livet da 29 år gamle Omar Mir Seddique Mateen gikk til angrep mot en nattklubb for homofile i Orlando i Florida natt til søndag.

Den verste massakren i moderne amerikansk historie har preget nyhetsbildet verden over det siste døgnet.

Bakgrunn: Gjerningsmannen skjøt vilt rundt seg i Orlando

– Hele greien er så syk

Den grusomme handligen har gjort sterkt inntrykk på mange.

En av dem er Silje Nordnes, programleder i «P3-Morgen», som selv er lesbisk. Hun snakket om terrorhandlingen under morgenens sending, og viser frustrasjon og sinne over at en mann som har vært etterforsket av FBI to ganger fikk lov til å eie våpen.

– Hele greien er så syk fordi her er det en fyr som har vært etterforsket av FBI to ganger. Også får han lov til å kjøpe seg våpen, han får lov til å ha våpen, han får lov til å gå inn på en klubb, skyte masse folk, skyte masse homser, sier en preget Nordnes til sine medprogramledere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se videoen her:

Tok til tårene - får støtte

Videre forteller hun at hun i går kjente på en følelse hun ikke har kjent på veldig lenge, mens tårene triller nedover kinnene hennes.

– Det er en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som jeg er, hvis du skjønner, sier Nordnes.

«P3-Morgen» har delt videoen av Silje Nordnes som forteller om de vonde følelsene etter Orlando-terroren på sin Facebook-side. Responsen har vært enorm, og det strømmer inn med støtteerklæringer til den åpne programlederen.

I skrivende stund har videoen blitt delt 4.572 ganger og har blitt sett over 480.000 ganger på tre timer.

Les også: Nedlegging av blomster utenfor USAs ambassade i Oslo

Glad hun turte å snakke om det

Til Dagbladet sier Nordnes at hun var usikker på om hun turte å snakke om massakren på direktesendt radio, men at hun er glad for at hun gjorde det.

– Responsen har vært enorm og det har vært litt overveldende. De fleste sier at de kjenner seg igjen i følelsen av avmakt og at det er glad noen satte ord på det, skriver programlederen i en e-post til Dagbladet.

Les også: Gjerningsmannen i Orlando ville bli politi