Maduro ønsker folkeavstemning først neste år

Motstanderne til Nicolás Maduro jobber for å holde en avstemning innen 10. januar, fire år inn i Maduros seksårsperiode som landets leder. Arkivfoto: Venezuelas presidentkontor / Reuters / NTB scanpix
Motstanderne til Nicolás Maduro jobber for å holde en avstemning innen 10. januar, fire år inn i Maduros seksårsperiode som landets leder. Arkivfoto: Venezuelas presidentkontor / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas omstridte president Nicolás Maduro sier det ikke vil bli en folkeavstemning om å avsette ham og hans administrasjon før neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis opposisjonen oppfyller de formelle kriteriene i forsøket på å kaste presidenten, «vil folkeavstemningen bli avholdt neste år. Punktum», sier Maduro. Han kaller det hele utpressing.

Opposisjonen ønsker en folkeavstemning før 10. januar 2017. Hvis Maduro taper blir det holdt nyvalg, men om folkeavstemningen skjer etter den datoen, blir Maduro erstattet av visepresidenten.

Venezuelas valgmyndighet er i ferd med å begynne prosessen for å validere underskriftene som er samlet inn av opposisjonen, men opposisjonen mener valgmyndighetene motarbeider dem. Opposisjonen mener valgmyndigheten haler ut prosessen sånn at det ikke blir tid til å avholde folkeavstemningen før tidsfristen går ut.

Tilhengere av president Maduro mener på sin side at motstanderne jukser i forsøket på å få i stand en folkeavstemning med krav om å kaste presidenten.

Maduro har vært gjenstand for sterk kritikk og beskyldes for å stå bak krisen landet befinner seg i. (©NTB)