Nordlys ber VG låse inn innholdet

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø (NTB): Sjefredaktøren i Nordlys tror på den digitale journalistikkens overlevelsesevne, men synes de store aktørene gir bort for mye gratis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helge Nitteberg, som er såkalt eneleder og dermed har ansvar for både økonomien og journalistikken i Nordlys, tror digital brukerbetaling er den eneste redningen, skriver Klassekampen.

Etter 20 år med gratis innhold på nett, og med fallende annonseinntekter, har de fleste norske medier begynt å ta betalt av leserne for deler av innholdet på nett.

– Hele bransjen er i ferd med å ta grep og gjøre opp for sine gamle synder. Men de største aktørene, som VG og Dagbladet, henger fortsatt etter. Det er helt uforståelig at de fortsatt gir bort så mye stoff gratis som de gjør, sier Nitteberg. Han mener de store avisene også påvirker holdningen til betaling, også blant de andre medienes lesere.

– Vi skulle ønske at enda flere aktører i bransjen er med på å sette en felles standard for betalt innhold. Det kunne hjulpet en hel bransje hvis VG og andre store aktører gikk i front, sier Nitteberg.

Redaktøren er overbevist om at digitale reklameinntekter aldri kommer til å bli «det store nye», men mener abonnementsmodellen kan være «gullåren» alle i bransjen har lett etter. (©NTB)