Ban forsvarer fjerning av Saudi-Arabia fra svarteliste

Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AP): FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, forsvarer den midlertidige fjerningen av Saudi-Arabia fra svartelisten landet havnet på etter en kartlegging av flere hundre barnedødsfall under krigen i Jemen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Ban truet Saudi-Arabia truet med å trekke tilbake bistand fra flere FN-programmer øremerket nødhjelp. Generalsekretæren sier det ville ført til lidelse blant millioner av barn i land som Sør-Sudan, Syria, Jemen og Palestina.

– Dette er en av de tøffeste avgjørelsene jeg har tatt, sier Ban. Han har fått krass kritikk av organisasjoner som Human Rights Watch og Amnesty International for å kapitulert etter press fra Saudi-Arabia.

Generalsekretæren møter som regel press fra de 193 medlemsstatene i FN, men Ban kaller den krasse motstanden fra enkelte land uakseptabel, men nevner ingen spesifikt.

Saudi-Arabia er anklaget for å ha tatt livet av flere hundre barn under krigen i Jemen av, men er fjernet fra svartelisten mens anklagene mot landet etterforskes av FN. Saudi-Arabias FN-ambassadør, Abdallah Al-Mouallimi, har uttrykt dyp skuffelse over anklagene som han mener er sterkt overdrevet. (©NTB)