Håpet lever for Sharks

Brent Burns (til venstre) var blant målscorerne da San Jose Sharks reduserte til 2-3 i finaleserien mot Pittsburgh Penguins i NHL.
Brent Burns (til venstre) var blant målscorerne da San Jose Sharks reduserte til 2-3 i finaleserien mot Pittsburgh Penguins i NHL. Foto: Charles LeClaire / USA Today / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pittsburgh (NTB): San Jose Sharks har fortsatt mulighet til å vinne Stanley Cup-trofeet etter 4-2-seier i femte finalekamp mot Pittsburgh Penguins.

Penguins kunne avgjøre på hjemmebane i torsdagens duell mellom NHL-lagene, men gjestene fra California var ikke klar for å gi seg.

Faktisk tok det bare snaut tre minutter før de hadde sørget for å vekke hjemmepublikummet i Pittsburgh skikkelig. Brent Burns gjorde 1-0 etter et minutts spill, mens Logan Couture doblet ledelsen kort tid etter.

Verre gikk det for Sharks da laget havnet i undertall ytterligere to minutter senere. Penguins-stjernen Jevgenij Malkin utnyttet fordelen og reduserte. Deretter skulle da bare ta 22 sekunder før svenske Carl Hagelin skapte balanse i regnskapet.

Melker Karlsson sendte Sharks i ledelsen på ny på tampen av perioden, men den målrike åpningen ble fulgt av over 40 minutter uten nettsus. I et desperat forsøk på å skaffe forlengning tok Penguins ut keeperen på slutten av kampen, og da satte Joe Pavelski inn 4-2 i tomt bur for Sharks.

Sjette kamp i finaleserien spilles i San Jose søndag. (©NTB)