Kongehuset fikk hytter i jubileumsgave

H.K.H. Kronprins Haakon mottok de to DNT-hyttene på vegne av Kongehuset i anledning «Kongepar i 25 år» i Slottsparken tirsdag morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
H.K.H. Kronprins Haakon mottok de to DNT-hyttene på vegne av Kongehuset i anledning «Kongepar i 25 år» i Slottsparken tirsdag morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turglade dronning Sonja trenger i sommer ikke gå lenger enn til Slottsparken for å dra på hyttetur. Den Norske Turistforening har satt opp to hytter der i anledning kongeparets 25-årsjubileum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprins Haakon mottok de to DNT-hyttene på vegne av Kongehuset tirsdag morgen. Hyttene blir imidlertid ikke åpne for publikum før mandag 13. juni.

For å løfte fram friluftslivet som en sentral del av norsk identitet og vise utviklingen av norsk kulturliv, ønsket Slottet både en tradisjonell og en moderne DNT-hytte i parken.

Les også: Kongehuset med nesten 23 millioner i overskudd

Resultatet er den ubetjente hytta Hovinkoia fra Ringerike som ble bygget i 1937 og eies av DNT Oslo og Omegn. Den andre hytta, Skåpet, er en av sovehyttene i det nye hytteprosjektet Nye Skåpet i regi av Stavanger Turistforening.

Hyttene blir tilgjengelige for publikum i forbindelse med åpningen av arrangementet Jubileumsparken i Slottsparken mandag.

Les også: – Kostnader for kongehuset skjules i budsjettet

Gjennom sommeren vil det bli både aktiviteter og utstillinger i parken i forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas 25 år på tronen.