Obama venter med Clinton-støtte

Barack Obama holder foreløpig tett om hvem han støtter i den demokratiske nominasjonskampen.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Barack Obama holder foreløpig tett om hvem han støtter i den demokratiske nominasjonskampen. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama vil ikke gi sin formelle støtte til Hillary Clinton før han vet resultatet av nominasjonsvalgene i California og New Jersey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag holder Det demokratiske partiet nominasjonsvalg i de seks siste delstatene, og Clintons mål er å parkere Bernie Sanders for godt. Med nok oppslutning kan hun langt på vei sikre seg alle landsmøtedelegatene som trengs for å bli partiets presidentkandidat.

Obama har vært avventende til å si hvem han offisielt gir sin støtte til i kampen mellom hans egne partikolleger, selv om det lenge har vært en dårlig skjult hemmelighet at han vil støtte Clinton. Nå sier Obama-administrasjonen at den ikke vil utelukke at presidenten offisielt gir sin tilslutning til en kandidat førstkommende onsdag.

– Når velgerne i New Jersey og California har fått muligheten til å stemme, vil vi være i en posisjon der vi vet mye mer om hvordan utfallet blir, sier Josh Earnest, talsmann for Det hvite hus. Han vil ikke avsløre hvem Obama kommer til å støtte, men sier likevel:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Presidenten har et langvarig, personlig forhold til Clinton. Hun har jo tjenestegjort som utenriksminister i over fire år.

Clinton trenger støtte fra 2.383 delegater for å sikre seg presidentkandidaturet under Det demokratiske partiets landsmøte i juli. Foreløpig har hun sikret seg støtte fra 1.812 delegater, mens også 548 såkalte superdelegater har sagt at de vil støtte den tidligere utenriksministeren. Til sammenligning har Sanders støtte fra 1.521 ordinære delegater og 46 superdelegater. (©NTB)