Østerriksk minister vil sende asylsøkere til øyer

Østerrikes utenriksminister Sebastian Kurz. Foto: Leonhard Föger / Reuters / NTB scanpix
Østerrikes utenriksminister Sebastian Kurz. Foto: Leonhard Föger / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asylsøkere til EU bør bli holdt på øyer i stedet for å gis direkte tilgang til det europeiske kontinentet, mener Østerrikes utenriksminister Sebastian Kurz.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med avisen Die Presse tar Kurz til orde for at EU følger det australske eksempelet for å skremme flyktninger og migranter fra å legge ut på den farlige reisen til Europa.

Han sikter til Australias strenge og ofte kritiserte innvandringspolitikk, der asylsøkere som forsøker å nå landet i båt, blir sendt tilbake eller plassert i leirer på Stillehavsøyene Nauru og Papua Ny-Guinea mens søknadene deres behandles. Ingen av dem får flytte til Australia selv om de blir vurdert som flyktninger med beskyttelsesbehov.

– Den australske modellen kan selvfølgelig ikke kopieres fullstendig, men hovedprinsippene kan brukes også i Europa, sier Kurz.

I intervjuet legger han til at han er skeptisk til EUs nylig inngåtte avtale med Tyrkia, som har som mål å redusere antallet migranter som reiser til Europa. Kurz sier også at EU burde vedta en resolusjon som gjør at mennesker som forsøker å ta seg til Europa ulovlig, mister retten til å søke asyl.

Les også:

2.900 stemmer kan avgjøre duellen i Østerrike

Enighet om asylbehandling av kristne – ateister utelatt

Regjeringen vil belønne motiverte asylsøkere