16-åringer til sykehus etter båtkollisjon i Buskerud

To 16 år gamle gutter er innlagt på sykehus etter at to båter kolliderte utenfor Sætre Båthavn i Buskerud. Den ene er innlagt på Ullevål, og den andre på sykehuset i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringen som ble fløyet til Ullevål har mer alvorlige skader enn gutten som ble sendt i ambulanse til Drammen sykehus, men tilstanden til de to er ikke avklart søndag formiddag.

Ulykken ble meldt inn til politiet klokka 21.49 lørdag kveld.

– To båter har kollidert. En 19-fots båt med en 100-hesters påhengsmotor har kollidert med en mindre gummibåt. Det var to personer i hver båt, og de to som var i den minste båten, en gummibåt, er skadd, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Bak den største båten var det en person på vannski, som også kom uskadd fra ulykken.

Operasjonslederen opplyser at alle de involverte er i tenårene og at hendelsen har skapt sterke inntrykk for mange.

Det er trebåtfestival i Sætre denne helgen, og svært mange folk ute. Politiet håper derfor at noen kan ha filmet hendelsen.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som er skjedd, men vi har ikke konkludert. Den 17 år gamle føreren av den største båten har foreløpig status som siktet i saken. Vi har rutinemessig bedt om blodprøve av ham, men det er ikke mistanke om ruskjøring her, sier operasjonslederen.

Personvernpolicy