18 smittet av tuberkulose i Ullersmo fengsel

Til sammen 18 personer, to av dem ansatte, på Ullersmo landsfengsel på Kløfta testet positivt på tuberkulose i år. Foto: Lise Åserud / NTB SCANPIX.
Til sammen 18 personer, to av dem ansatte, på Ullersmo landsfengsel på Kløfta testet positivt på tuberkulose i år. Foto: Lise Åserud / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix

16 innsatte og to ansatte ved Ullersmo fengsel har testet positivt for tuberkulose siden januar, skriver VG. Kommuneoverlegen i Ullensaker understreker at situasjonen er under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar testet sju innsatte ved Ullersmo positivt for tuberkulose etter at en innsatt ble innlagt på sykehus. Siden da har totalt 97 personer i fengselet blitt testet.

– Av disse har 16 innsatte og to ansatte testet positivt, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad i Ullensaker til VG.

Han sier situasjonen i fengselet nå anses som avsluttet og at alle som testet positivt nå er friske, og ikke smitteførende:

– At noen testet positivt på blodprøven, innebærer ikke at de er smitteførende. Hvis man er smittet, er det bare 10 prosent sjanse for at man utvikler sykdommen.

Hvert år meldes det om mellom 350 til 400 tilfeller av tuberkulose-sykdom i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Les også: Trenger du å være redd for tuberkolose?

Personvernpolicy