Nytt cruisetilbud i Nordsjøen: plattformspotting

Oljefeltet Edvard Grieg på Utsirahøyden i Nordsjøen er en av destinasjonene på det nye plattformspotting-cruiset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Oljefeltet Edvard Grieg på Utsirahøyden i Nordsjøen er en av destinasjonene på det nye plattformspotting-cruiset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Haugesund (NTB): Østensjø Rederi leter etter nye markeder i oljenedturen og tilbyr nå plattformspotting i Nordsjøen og Norskehavet fra et av sine offshoreskip.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellskipet Edda Fides brukes vanligvis til overnatting for offshorearbeidere, men i sommer legger det ut på sine første turer som turistskip, skriver Sysla.

Den første turen går til Nordsjøen, hvor cruisepassasjerene får se oljefeltet Edvard Grieg, gigantfeltet Johan Sverdrup, som er under utvikling, samt Balder, Oseberg, Troll A, Troll C og Gjøa A. Neste tur går til Norskehavet.

– Vi legger opp til en unik kunnskapsopplevelse og en reise hvor passasjerene skal få følelsen av hva det krever og har krevd historisk å være offshorearbeider, sier administrerende direktør Johan Rokstad i Edda Accommodation – som er et datterselskap av Østensjø Rederi. Flere foredragsholdere er med på turen.

Rokstad sier at rederiet lenge har sett på muligheten for å utnytte potensialet til Edda Fides når skipet er ledig mellom større offshoreoppdrag. (©NTB)