Åtte til sykehus etter lynnedslag på tysk festival

Mendig (NTB-DPA-AP): 42 personer er skadde etter lynnedslaget på den tyske musikkfestivalen Rock am Ring. Det er annet år på rad at festivalen rammes av lynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de skadde ble åtte personer fraktet til sykehus for behandling. De er alle betegnet som hardt skadde. Én av dem måtte gjenopplives av redningspersonell på stedet etter å ha blitt truffet av lynnedslaget ved 20-tiden fredag kveld.

Lynet slo ned da et tordenvær passerte rett over festivalområdet, og konserter måtte avbrytes på grunn av det voldsomme uværet. Festivaldeltakerne ble bedt om å søke ly under stormen, men etter halvannen time kunne festivalen fortsette med noe redusert program.

7. juni i fjor ble 33 personer skadd da to lynnedslag traff Rock am Ring med tre timers mellomrom. Festivalen, som tidligere ble holdt på racerbanen Nürburgring, arrangeres nå på den tidligere flybasen i Mendig i Rheinland-Pfalz sør i Tyskland.

Blant årets hovedartister er Black Sabbath, Korn, Red Hot Chili Peppers og Volbeat. Rundt 90.000 personer gjester festivalen i løpet av tre dager.

Kraftig regn har de siste dagene først til flom i flere områder i Tyskland, og fredag regnet det igjen voldsomt sør og vest i landet. (©NTB)

Personvernpolicy