Chicago slipper videoer av flere politiskytinger

Chicago (NTB-AFP): Den amerikanske byen Chicago, som har fått et dårlig rykte etter at politiet har skutt svarte personer, har offentliggjort videoer og annet materiale fra over 100 saker der politiet etterforskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i byen opplyser at samlingen av videoer, lydopptak og skriftlige rapporter omfatter alle åpne saker der utredningsenheten IPRA, som har ansvaret for å føre tilsyn med politiet i byen, er involvert. Samtidig sier IPRA-sjef Sharon Fairley at materialet som nå slippes, ikke nødvendigvis inneholder alle fakta i hver sak.

Et flertall av de over 100 sakene omfatter episoder der polititjenestemenn har brukt skytevåpen. IPRA har tidligere fått kritikk for ikke å reagere raskt nok på anklager om at politiet har opptrådt feil i tjenesten, inkludert saken der 17-åringen Laquan McDonald ble skutt og drept.

Politimannen Jason Van Dyke skjøt 16 ganger mot tenåringsgutten, og minst to av skuddene traff gutten i ryggen. Van Dyke er tiltalt for overlagt drap i saken der det ikke ble tatt ut siktelse før over et år etter hendelsen.

Drapet på McDonald og andre lignende episoder har gjort at politiet i Chicago sliter med å gjenvinne innbyggernes tillit, erkjenner IPRA-sjef Fairley.

– Vi er alle enige om at det er en mangel på tillit, og at økt gjennomsiktighet er avgjørende for å gjenvinne den tilliten, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy