Tre drept i ny voldsepisode i mexicansk fengsel

Monterrey (NTB-AFP): Tre innsatte er drept under et bestillingsdrap mot én av dem i Topo Chico-fengselet i Mexico, der 49 mennesker mistet livet i et massivt fangeopprør i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 19 personer ble skadd, fem av dem alvorlig, i torsdagens episode. Delstatsmyndighetene i Nuevo Leon opplyser at en kriminell bande hadde bestilt et drap på Javier Orlando Galindo, en lederskikkelse blant de innsatte i fengselet, fordi han ikke hadde sendt penger til den kriminelle organisasjonen han var en del av.

Galindo ble angrepet av sju andre innsatte idet han var på vei til cellen sin, og han ble kort etter funnet død med flere stikksår. To andre fanger ble funnet døde andre steder i fengselet.

– Det var press fra utsiden for å fjerne den antatte gjenglederen, som ikke gjennomførte pengeutpressingen han skulle i fengselet, og som konsekvent ikke sendte penger, sier delstatens innenriksminister Manuel Gonzalez.

Politiet måtte bruke tåregass mot de innsatte for å roe gemyttene etter drapet på Galindo. Ingen ansatte eller politibetjenter ble skadd i opptøyene.

Topo Chico-fengselet i Monterrey ble rystet av et stort fangeopprør for snaut fire måneder siden, da to rivaliserende medlemmer av narkotikakartellet Zeta barket sammen. Totalt 49 mennesker ble drept i slagsmålet som fulgte. Galindo skal ha blitt utpekt som ny leder av Zeta-kartellet etter bråket i februar, ifølge myndighetene. (©NTB)

Personvernpolicy