Meny

Norsk vikingskip har nådd Nord-Amerika

Draken Harald Hårfagre seilte fra i Haugesund i april i år. Her fotografert like før avreise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

St. Anthony (NTB): Det norske vikingskipet Draken Harald Hårfagre har for første gang krysset Atlanteren. Nå ligger det til havn i «Vinland», på omtrent samme sted som Leif Eriksson for over 1000 år siden.

Draken Harald Hårfagre, som er verdens største vikingskip, la ut fra hjemmehavnen Haugesund 24. april i år. På veien har det vært innom Island og Grønland. Nå ligger skipet til havn i St. Anthony, nord på Newfoundland i Canada.

– Jeg er stolt av mannskapet og det vi har oppnådd på turen. Det har ikke vært lett. Vi har støtt på mange problemer på denne reisen, men mannskapet har vært ved godt mot og jobbet hardt hele veien, sier kaptein Bjørn Ahlander.

Skipet vil bli i St. Anthony noen dager inntil mannskapet har fått varmen i seg. Deretter drar det videre mot Quebec.

Draken Harald Hårfagre ble sjøsatt i 2012 og er bygget med Olav Tryggvasons sagnomsuste krigsskip Ormen Lange fra år 999 som mal.

En gruppe vikinger anført av Leiv Eiriksson oppdaget Newfoundland rundt år 1000 og kalte da området for Vinland. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus