Meny

Uviss framtid for 50 pansrede kjøretøy i Forsvaret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): 50 pansrede kjøretøy som Forsvaret skal kvitte seg med, har stått på lager i tre til fire år. Det siste året har de stått ute i det fri.

Forsvarssjefen har kommet til at man klarer seg med 110 slike kjøretøy til sammen, i Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret, sier brigader Bjarne Nermo i Forsvarsmateriell til Aftenposten. Derfor er de 50 bilene, med en innkjøpspris på 150 millioner kroner, blitt overflødige. Foreløpig er det uvisst hva som vil skje med dem, men ifølge Nermo ligger det an til at bilene plukkes fra hverandre, som delebiler.

Ifølge Aftenposten bruker avdelingen for «salg og avhending» i Forsvaret nesten all kapasitet på å gå gjennom tidligere salg av utrangert forsvarsmateriell, på oppdrag fra Stortinget. Konsekvensene er at fartøy, et Hercules-fly, helikoptre, kjøretøy, artilleri og mye annet utstyr lagres på ubestemt tid, delvis ute i det fri.

Når avisen spør hvor store inntekter man mister på tapt salg, svarer Forsvarsmateriell ca. 100 millioner kroner i året. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus