– Kan bli sterke reaksjoner på nytt rentehopp i USA

Sentralbanksjef Janet Yellen talte ved Harvard-universitetet fredag i forrige uke. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
Sentralbanksjef Janet Yellen talte ved Harvard-universitetet fredag i forrige uke. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB-Are Føli): Verdens aksjemarkeder kan stå foran nok en turbulent periode hvis det kommer et nytt rentehopp i USA i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utsiktene til en rentehevning allerede i juni er styrket etter uttalelser fra USAs sentralbanksjef Janet Yellen i forrige uke.

– Trolig vil det være riktig å heve styringsrenten i løpet av de neste månedene, sa hun etter å ha holdt en tale ved Harvard-universitetet.

Forutsetningen er at den amerikanske økonomien fortsetter å bedre seg, noe Yellen tror den vil gjøre. Hun forventer både høyere vekst og fortsatt bedring i arbeidsmarkedet.

Tidligere i år ble det antatt at Yellen ville bli nødt til å droppe planen om en rentehevning i løpet av sommermånedene.

Selv om det varslede rentehoppet er en respons på lysere økonomiske utsikter, kan det utløse uro i finansmarkedene. (©NTB)