– Kan bli sterke reaksjoner på nytt rentehopp i USA

Sentralbanksjef Janet Yellen talte ved Harvard-universitetet fredag i forrige uke. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
Sentralbanksjef Janet Yellen talte ved Harvard-universitetet fredag i forrige uke. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB-Are Føli): Verdens aksjemarkeder kan stå foran nok en turbulent periode hvis det kommer et nytt rentehopp i USA i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utsiktene til en rentehevning allerede i juni er styrket etter uttalelser fra USAs sentralbanksjef Janet Yellen i forrige uke.

– Trolig vil det være riktig å heve styringsrenten i løpet av de neste månedene, sa hun etter å ha holdt en tale ved Harvard-universitetet.

Forutsetningen er at den amerikanske økonomien fortsetter å bedre seg, noe Yellen tror den vil gjøre. Hun forventer både høyere vekst og fortsatt bedring i arbeidsmarkedet.

Tidligere i år ble det antatt at Yellen ville bli nødt til å droppe planen om en rentehevning i løpet av sommermånedene.

Selv om det varslede rentehoppet er en respons på lysere økonomiske utsikter, kan det utløse uro i finansmarkedene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus