Over 45 millioner fanget i moderne slaveri

Over 45 millioner menn, kvinner og barn er ofre for moderne slaveri, viser en ny studie. Tallet er betydelig høyere enn tidligere antatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet kommer fra forskningsrapporten 2016 Global Slavery Index, som er utarbeidet av stiftelsen Walk Free Foundation. Stiftelsen ble opprettet i 2012 nettopp for å skape oppmerksomhet rundt problemet med moderne slaveri.

Informasjonen i rapporten er hentet inn gjennom intervjuer med 42.000 mennesker fra 167 land. De innsamlede dataene tyder på at 28 prosent flere enn tidligere antatt lever som slaver. To tredeler av dem er i Asia og Stillehavsregionen. Rapporten definerer moderne slaveri som en utnyttelsessituasjon som trusler, vold, tvang, bedrageri eller maktmisbruk gjør det umulig å komme ut av.

Les også: Tusener protesterte mot menneskehandel i Norge

Eksempler er mannskap på fiskebåter som holdes tilbake fordi de skylder penger, mennesker som tvinges til å jobbe som tjenere eller er fanget i bordeller.

India er det landet der flest er fanget i slaveri, hele 18,4 millioner mennesker, mens den største andelen finner vi i Nord-Korea, der det anslås at 4,37 prosent av befolkningen lever i slaveri. Det er også her myndighetenes respons er dårligst.

Rundt 124 land har forbud mot menneskehandel som er i tråd med FNs protokoll på området, og 96 har implementert nasjonale handlingsplaner mot slaveri og menneskehandel. Norge trekkes fram som et foregangsland, sammen med USA, Australia og en rekke europeiske land. Iran, Hongkong og Kina er på verstinglisten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus