Oslo-byråd reagerer på tiltakspakke til Sørvestlandet

Finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er en arbeidsledig i Oslo øst mindre verdt enn en i Stavanger, spør finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Han mener regjeringens tiltakspakke for Sørvestlandet er forskjellsbehandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en kronikk i Dagsavisen viser Steen til at bydelene Søndre Nordstrand, Alna og Gamle Oslo i Oslo har like høy arbeidsledighet som Stavanger.

– Til tross for dette, kommer det ingen statsråd med tiltakspakke til disse bydelene. Det kan ikke være slik at en arbeidsledig er mindre verdt om hun har mistet en jobb i eksempelvis renholdsbransjen og bor i Oslo øst, enn en som har mistet sin jobb i oljeindustrien og bor i Stavanger, skriver finansbyråden.

Han mener målrettede statlige tiltak for bekjempelse av økt arbeidsledighet bør ytes til kommuner og bydeler som har høyest arbeidsledighet.

I forslaget til revidert budsjett satte regjeringen av 900 millioner kroner til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet. Flere medier skriver imidlertid at dette blir økt ytterligere med et tresifret millionbeløp i det endelig budsjettet.