Oslo-byråd reagerer på tiltakspakke til Sørvestlandet

Finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Er en arbeidsledig i Oslo øst mindre verdt enn en i Stavanger, spør finansbyråd i Oslo, Robert Steen (Ap). Han mener regjeringens tiltakspakke for Sørvestlandet er forskjellsbehandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en kronikk i Dagsavisen viser Steen til at bydelene Søndre Nordstrand, Alna og Gamle Oslo i Oslo har like høy arbeidsledighet som Stavanger.

– Til tross for dette, kommer det ingen statsråd med tiltakspakke til disse bydelene. Det kan ikke være slik at en arbeidsledig er mindre verdt om hun har mistet en jobb i eksempelvis renholdsbransjen og bor i Oslo øst, enn en som har mistet sin jobb i oljeindustrien og bor i Stavanger, skriver finansbyråden.

Han mener målrettede statlige tiltak for bekjempelse av økt arbeidsledighet bør ytes til kommuner og bydeler som har høyest arbeidsledighet.

I forslaget til revidert budsjett satte regjeringen av 900 millioner kroner til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet. Flere medier skriver imidlertid at dette blir økt ytterligere med et tresifret millionbeløp i det endelig budsjettet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus