Migranter kastes ut av hjemmene sine på Mayotte

Et hundretalls utlendinger ble tvunget ut av hjemmene sine av innvandringskritiske grupper på den franske øya Mayotte søndag, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flesteparten av landsbybeboerne som er kastet ut, kommer fra naboøyene i den selvstendige staten Komorene i Indiahavet. De ble tvunget til å dra til hovedstaden på Mayotte, der familier som er kastet ut av hjemmene sine, telter ute på et av torgene i byen. Grupper har gått fra dør til dør i ni landsbyer og kastet ut utlendinger. Noen familier ble kastet ut på flekken, mens andre fikk et par dager på å flytte ut.

– Nesten 700 personer er kastet ut i landsbyen Ouangani som ligger sentralt på øya. Dette inkluderer flere titalls familier som har oppholdstillatelse, forteller en komorisk forening på Mayotte.

Myndighetene på øya avholdt et krisemøte søndag. Den franske presidenten François Hollande uttalte tidligere denne måneden at situasjonen på Mayotte er «ekstremt bekymringsfull».

Mayotte forble under fransk styre da de andre øyene i Komorene valgte å bli selvstendige i 1975. Mayotte er rikere enn naboøyene, og mer enn 40 prosent av befolkningen er født utenlands. Mange kommer til Mayotte i håp om arbeid.

I flere måneder har innvandringskritiske grupper delt ut flygeblader der innvandrere anklages for illegal innvandring og «daglig tyveri, overgrep og drap».

Personvernpolicy